
تحریر دفاتر پلمپ برای شرکتهای با عدم فعالیت
انجام معاملات از گذشته تاکنون دارای اصول و قواعدی بوده که رعایت آنها موجب شده تجار و شرکتهای تجاری مشکلات احتمالی را از بین ببرند. یکی از این اصول شفافیت در معاملات است. به همین منظور قانون تجارت راهحلی را برای این شفافیت در نظر گرفته و در صورت عدم رعایت آن جریمههایی را نیز قرار داده است.
دفاتر پلمپ از جمله مواردیست که قانون تجارت برای مکتوب کردن معاملات، هزینهها و درآمدها در طول یک سال معین کرده است که موجب شفافیت در مراودههای مالی تجار و شرکتهای تجاری میشود. یکی از مباحثی که بعد از ثبت شرکت باید به آن توجه ویژه شود، پلمپ دفاتر تجاری شرکت است. مطابق قانون، همه شرکتها باید دفاتر خود را پلمب کنند. پلمپ دفاتر را اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری انجام میدهد.
هر شرکتی جهت ثبت معاملات و حساب و کتابهای مالی خود باید دفاتری داشته باشد. دفتر روزنامه و دفتر کل از جمله این دفترها هستند. پس از تکمیل دفترها، در انتهای سال مالی، اداره ثبت شرکتها باید محتوای آنها را بررسی و تایید نماید. لذا پس از بررسی، در صورت صحیح بودن اطلاعات وارده، تمام صفحات شماره گذاری میشود و شماره ثبت شرکت در آن وارد شده و مهر اداره ثبت شرکتها در آن درج میشود. بطوری که امکان دست بردن در آن صفحات و جابجایی وجود نداشته باشد. با انجام این کار پلمب دفاتر تجاری شرکت انجام میگیرد.
حال سوال مهمی که پیش میآید این است که وظیفه یک شرکت کم فعالیت چیست؟ آیا شرکتی که ماهی یک معامله و خرید و فروش انجام میدهد و به عبارتی کم فعالیت محسوب میشود نیز باید پلمب دفاتر تجاری خود را همه ساله انجام دهد؟
پاسخ این است که بله! پلمب دفاتر تجاری برای تمامی شرکتها الزامی است.
تحریر دفاتر پلمپ شرکت بدون فعالیت
هر شرکتی پس از اینکه به ثبت رسید موظف است اموری را انجام بدهد. مثلاً برای مشخص شدن هزینه ها و درآمدها، نیاز به دفاتری دارد که حساب های مالی خود را در آنها ثبت کند. دفتر روزنامه، دفتر کل و دفتر دارایی از جمله این دفاتر هستند. دفتر روزنامه دفتری است که تاجر باید ریز معاملات هرروزه خود را در آن یادداشت نماید. دفتر کل نیز دفتری است که در بازه های زمانی طولانی تری مثلاً یک هفته بر اساس دفتر روزنامه تکمیل میشود. اما امروزه شرکتها به جای دفتر دارایی از ترازنامه یا بیلان استفاده میکنند. لذا عملا دفاتری که پلمب هرساله آنها ضروری است، دفتر روزنامه و دفتر کل هستند.
هرساله در بازه زمانی مشخصی، این دفاتر باید پلمپ شوند. به این معنی که اداره ثبت شرکتها محتوای دفتر فوق را بررسی کرده و در صورت تایید اطلاعات مندرج در آن، پلمپ دفاتر تجاری انجام میپذیرد. شرکتی که پلمب دفاتر تجاری خود را هرساله انجام میدهد در امور مالی و حساب و کتاب های خود مورد تایید اداره ثبت شرکتها قرار گرفته است. به همین دلیل میتواند مورد اعتماد مشتریان و مخاطبان خود قرار گیرد.
سوال مهمی که مطرح میشود این است که اگر شرکتی هیچ فعالیتی نداشته باشد و پس از ثبت هیچ امری در راستای موضوع فعالیت شرکت انجام نداده باشد بازهم باید دفاتر مذکور را تهیه و تکمیل نماید؟ و از آن مهمتر هرساله نسبت به پلمپ آنها اقدام نماید؟
پاسخ این است که بله! حتی شرکتهای بدون فعالیت که اظهارنامه عدم فعالیت خود را نیز تقدیم کردهاند باید پلمپ دفاتر تجاری خود را انجام دهند.
تحریر دفاتر پلمپ برای شرکتهای بدون فعالیت به این صورت است که دفتر سفید خود را که به واسطه بدون فعالیت بودن، هیچ اطلاعاتی در آن نوشته نشده است، به اداره ثبت شرکتها میدهند و درصورتیکه این مرجع فعالیت نداشتن شرکت مذکور را تایید کند، پلمپ دفاتر تجاری شرکت بدون فعالیت نیز انجام میگیرد.
بهترین زمان انجام پلمپ دفاتر برای شرکت بدون فعالیت
کلیه شرکتها پس از ثبت در اداره ثبت شرکتها لازم است، دفاتر قانونی خود را دریافت نمایند. هر گونه تاخیر در دریافت این دفاتر میتواند شما را با مشکلاتی از جمله جریمههای مالیاتی مواجه نماید. دفاتر پلمپ هر ساله دریافت و با پایان سال به اداره مالیات تحویل داده میشوند. بهترین زمان اخذ دفاتر پلمپ هرسال، چند ماه آخر سال و تا فرودین ماه سال بعد است.
عدم انجام پلمپ دفاتر برای شرکت بدون فعالیت چه پیامدهایی دارد؟
برای اینکه یک شرکت بتواند کد اقتصادی بگیرد، باید دفاتر خود را پلمپ کرده باشد. پس از دریافت این کد، میتواند مفاصا حساب مالیاتی خود را دریافت کند. در نتیجه اولین قدم برای این که شرکت نشان بدهد در امر مالیات شفاف است، ارائه این دفاتر است. به همین دلیل اگر دفاتر را ارائه نکند و یا ایراد و نقصی در آنها وجود داشته باشد، از طرف اداره امور مالیاتی جریمه میشود. حتی اگر این دفاتر سفید بوده و شرکت هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد.
گواهی پلمپ دفاتر
در پایان مراحل فوق، یک گواهی به شرکت مذکور داده میشود که به این صورت است:
گواهی پلمپ دفاتر
شرکت/خانم/آقا
دفاتر خود را در تاریخ...............تحت شماره.....................در این اداره کل پلمپ نموده است.این گواهی حسب درخواست متقاضی جهت ارائه به ..............................صادر گردیده است.
اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری
اشخاص حقوقی با شروع فعالیت اقتصادی خود لازم است، دفاتر قانونی خود را دریافت نمایند. هر گونه تاخیر در دریافت این دفاتر میتواند شما را با مشکلاتی از جمله جریمههای مالیاتی مواجه نماید. دفاتر پلمپ هر ساله دریافت و با پایان سال به اداره مالیات تحویل داده میشوند. بهترین زمان اخذ دفاتر پلمپ هرسال، چند ماه آخر سال و تا فرودین ماه سال بعد است.
عدم انجام پلمپ دفاتر برای شرکت کمفعالیت چه پیامدهایی دارد؟
برای اینکه یک شرکت بتواند کد اقتصادی بگیرد، باید دفاتر خود را پلمپ کرده باشد. پس از دریافت این کد، میتواند مفاصا حساب مالیاتی خود را دریافت کند. در نتیجه اولین قدم برای این که شرکت نشان بدهد در امر مالیات شفاف است، ارائه این دفاتر است. به همین دلیل اگر دفاتر را ارائه نکند و یا ایراد و نقصی در آنها وجود داشته باشد، از طرف اداره امور مالیاتی جریمه میشود.
گواهی پلمپ دفاتر چه شکلی است؟
در پایان مراحل فوق، یک گواهی به شرکت مذکور داده میشود که به این صورت است:
گواهی پلمپ دفاتر
شرکت/خانم/آقا
دفاتر خود را در تاریخ...............تحت شماره.....................در این اداره کل پلمپ نموده است.این گواهی حسب درخواست متقاضی جهت ارائه به ..............................صادر گردیده است.
اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری
مدارک و شرایط تحریر دفاتر پلمپ برای شرکتهای با عدم فعالیت
- کپی کارت ملی مدیر عامل
- اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر تجارتی دریافت شده از سامانه (اظهارنامه باید به امضای یکی از مدیران شرکت رسیده باشد)
- کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات ثبتی شرکت (در خصوص تغییر مدیران، دارندگان امضا، نام، نوع شخصیت حقوقی و مرکز اصلی)
- اصل یا تصویر مصدق وکالتنامه و یا معرفینامه (در خصوص اشخاص حقوقی دولتی)
مراحل تحریر دفاتر پلمپ برای شرکتهای با عدم فعالیت
- ثبت درخواست
- دریافت مشاوره تلفنی
- تکمیل و ارسال فرم به همراه مدارک
- پرداخت هزینه
- تنظیم، تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیاتی
- صدور و ارسال فاکتور
برای چه کسانی است؟
- مدیران شرکتها
- حسابداران
- مدیران مالی بازرسان شرکتها