قرارداد اجاره دفتر کار
بسیاری از کسب وکارها فعالیت خود را به صورت دورکاری، استفاده از فضای کار اشتراکی یا بر بستر شبکههای اجتماعی آغاز میکنند؛ ولی با رشد کسب و کار این مدل پاسخگوی نیازهایشان نیست. اگر کسب وکار شما نیز به مرحلهای رسیده است که نیاز به اجاره یک واحد اداری به عنوان دفتر کار مستقل دارید، تنظیم قرارداد اجاره دفتر کار ضروری است. این قرارداد برای مشاغلی که میتوانند در واحدهای اداری دایر شوند، مناسب است.
قرارداد اجاره دفتر کار، یکی از انواع قراردادهای اجاره است. در این قرارداد باید نکات عمومی قرارداد اجاره، مانند مدت، مبلغ قرض الحسنه، نحوه پرداخت اجاره بها، شرایط استفاده از مورد اجاره و. . . رعایت شود. به علاوه در این قرارداد، شرایط اختصاصی وجود دارد که موجر و مستاجر، باید به آنها توجه نمایند:
- اگر مستاجر در طول مدت اجاره، تکالیف بیمه و مالیات خود را انجام ندهد، موجر موظف به پرداخت بدهیهای بیمه و مالیات مستاجر میشود. بنابراین لازم است برای جلوگیری از تضییع حقوق طرفین، راهکار مناسبی در قرارداد مورد توافق قرار گیرد.
- در قراردادهای اجاره، موجر مکلف به پرداخت مالیات بر اجاره است. در حالی که در قرارداد اجاره دفتر کار، اگر مستاجر شخص حقوقی باشد، مالیات بر اجاره باید از هر قسط اجاره بها توسط مستاجر کسر و به اداره مالیات پرداخت شود. بنابراین در تعیین اجاره بها، باید به این نکته توجه کرد.
- مورد اجاره فقط باید به عنوان دفتر کار مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه مستاجر نمیتواند از آن برای مقاصد دیگر مثل سکونت، استفاده کند. به علاوه میتوان شغل معینی را برای فعالیت مستاجر تعیین کرد. به عنوان مثال میتوانید توافق کنید که مستاجر فقط برای وکالت یا مشاوره حقوقی از دفتر کار استفاده کند. در این صورت مستاجر نمیتواند بدون رضایت مالک دفتر، شغل خود را تغییر دهد.
- سند محلی که به عنوان دفتر کار اجاره میشود باید اداری باشد. البته برخی مشاغل مانند وکلا، پزشکان و شرکتهای دانش بنیان میتوانند در واحدهای مسکونی نیز به فعالیت بپردازند.
قرارداد اجاره دفتر کار با عناوین دیگری مانند اجارهنامه دفتر کار و اجارهنامه شرکت نیز شناخته میشود.

مراحل قرارداد اجاره دفتر کار


- مراحل بالا مربوط به تنظیم اختصاصی قرارداد هستند.
مراحل دریافت نمونه قرارداد:
۱) ثبت سفارش
۲) پرداخت هزینه
۳) دریافت نمونه قرارداد
مدارک و شرایط قرارداد اجاره دفتر کار
- تعیین مشخصات موجر
- تعیین مشخصات مستاجر
- تعیین مدت زمان قرارداد
- تعیین موضوع قرارداد (مشخصات دفتر مورد اجاره)
- تعیین میزان اجاره بها (مبلغ اجاره پرداختی)
- تعیین مبلغ قرض الحسنه و نحوه پرداخت آن (مبلغ رهن)
- تعیین تعهدات طرفین قرارداد
- تاریخ تحویل دفتر کار به مستاجر
- معرفی دو شاهد
ریز هزینههای قرارداد اجاره دفتر کار
نوع خدمت | هزینه خدمت (تومان) |
---|---|
نمونه قرارداد اجاره دفتر کار | ۶۰٬۰۰۰ |
تنظیم اختصاصی قرارداد اجاره دفتر کار | ۵۲۵٬۰۰۰ |