قرارداد بازاریابی
بازاریابی اجرای فعالیتهایی در فضای کسب و کار بهشمار میرود که هدف آن، تامین نیازهای یک بازار مشخص و کسب سود به صورت توامان است. بنابراین شرکتها، استارتاپها، همچنین کسب و کارهای آنلاین و... با استفاده از قرارداد بازاریابی میتوانند به افزایش فروش و معرفی خود در رقابت با سایر کسب و کارها اقدام کنند.
بهکارگیری بازاریاب میتواند از طریق قرارداد کار، مشاوره یا پیمانکاری باشد. در صورتیکه شرکتی، اقدام به استخدام بازاریاب کند، قرارداد از نوع قرارداد کار است و بازاریاب، کارمند بهشمار میرود. در نتیجه مشمول الزامات و مزایای قانون کار مانند ساعت کاری مشخص، بیمه، سنوات، اضافه کاری، عیدی، پاداش و.. میشود. ولی عموما قراردادی که با عنوان قرارداد بازاریابی شناخته میشود، نوعی قرارداد پیمانکاریست. این قرارداد مزایای گفته شده در قانون کار را ندارد ولی حقالزحمه آن به صورت درصدی محاسبه میشود. از این جهت نسبت به قرارداد کار مزیت دارد.
از جمله نکات حائز اهمیت در قرارداد بازاریابی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از مهمترین نکات، مشخص کردن نوع بازاریابیست که میتواند به صورت انحصاری یا غیرانحصاری باشد. در واقع هنگامی که کارفرما بخواهد صرفا یک بازاریاب برای او فعالیت کند، بازاریابی او انحصاری خواهد بود. اگر هم بخواهد با چندین بازاریاب همکاری کند، نوع بازاریابی، غیرانحصاریست.
یکی دیگر از موارد مهم در بازاریابی، توافق بر تعیین حداقل فروش برای بازاریاب است. در بازاریابی انحصاری این مورد اهمیت بیشتری دارد چرا که کارفرما با سپردن عملیات بازاریابی به یک شخص، انتظار فروش بیشتری دارد.
تعیین شرایط فروش نیز از موارد دیگریست که دو طرف باید بر آن توافق کنند. در واقع همیشه کارفرما تعیین کننده شرایط فروش برای بازاریاب نیست. در مواردی نیز شرکتهای بازاریابی این شرایط را تعیین میکنند.
همچنین ممکن است، کارفرما برای پیشبرد کار، اطلاعات مهم و محرمانهای را در اختیار بازاریاب قرار دهد. جهت حفظ این دادهها، لازم است محرمانگی و عدم رقابت در قرارداد پیشبینی شود.
بازاریابی انواع مختلفی از جمله بازاریابی آنلاین و بازاریابی آفلاین دارد و میتواند توسط اشخاص حقیقی و حقوقی انجام شود. قرارداد بازاریابی با عناوین دیگری همچون قرارداد ویزیتوری، قرارداد پورسانتی، قرارداد دیجیتال مارکتینگ، قرارداد بازاریابی آنلاین و قرارداد درصدی هم شناخته میشود.

مراحل قرارداد بازاریابی


- مراحل بالا مربوط به تنظیم اختصاصی قرارداد هستند.
مراحل دریافت نمونه قرارداد:
۱) ثبت سفارش
۲) پرداخت هزینه
۳) دریافت نمونه قرارداد
مدارک و شرایط قرارداد بازاریابی
- مشخصات کارفرما
- مشخصات بازاریاب
- کالا یا خدمت موضوع بازاریابی
- مدت زمان قرارداد و زمان بندی انجام کار
- مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن
- تعهدات و شرایط خاص انجام پروژه
- مالکیت داده های کسب و کار
- محدوده جغرافیایی بازاریابی
ریز هزینههای قرارداد بازاریابی
عنوان خدمت | هزینه خدمت (تومان) |
---|---|
نمونه قرارداد بازاریابی | ۶۰٬۰۰۰ |
تنظیم اختصاصی قرارداد بازاریابی | ۵۲۵٬۰۰۰ |