قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت
قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت یکی از مهمترین قراردادهای حوزه کسب و کار است که برای حفاظت از اطلاعات و اسرار تجاری (یعنی اطلاعاتی که برای دارنده مزیت رقابتی ایجاد میکند و حفاظت از آن اهمیت زیادی دارد) مورد استفاده قرار میگیرد. در این قرارداد معمولا شرطی با عنوان عدم رقابت در نظر گرفته میشود که متعهد را ملزم میکند علاوه بر حفاظت از اطلاعات، در کسب و کارهای مشابه و رقیب از آن استفاده نکند.
قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت میتواند به صورت یکجانبه و دو جانبه تنظیم شود. در قرارداد یکجانبه، طرف اول، اطلاعات را در اختیار طرف دوم قرار میدهد و طرف دوم قرارداد تعهد میکند که اطلاعات محرمانه را افشا نکند و فقط در جهت همکاریهای مشترک استفاده نماید. در قرارداد حفظ محرمانگی دو جانبه هر دو طرف، اطلاعات را در اختیار یکدیگر قرار میدهند و همچنین متعهد به حفظ اطلاعات مورد توافق و عدم رقابت در موضوع قرارداد میشوند.
تمامی کسب و کارها از جمله شرکتهای تجاری، استارتاپها و اشخاص حقیقی میتوانند قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت را با کارمندان، مشاوران کسب و کار، پیمانکاران، سرمایهگذاران و سایر شرکای تجاری که با آنها فعالیت میکنند، تنظیم نمایند تا از دادههای تجاری خود از قبیل اطلاعات مالی، طرحهای اقتصادی، اسناد حقوقی و قراردادی، روشهای بازاریابی، اطلاعات فنی، فهرست مشتریان، ایدههای تجاری و... محافظت کنند.
اگر شرط منع رقابت هم در قرارداد حفظ محرمانگی آمده باشد، این اطلاعات صرفا باید برای موضوع خاصی که مورد توافق قرار گرفته است، استفاده شوند. در تمام مدت قرارداد و زمان مشخصی پس از آن، متعهد نمیتواند در کسب و کار رقیب فعالیت کند و کسب و کار مشابهی را راهاندازی نماید و همکاران و شرکای شما را ترغیب به ترک همکاری با کسب و کارتان کند.
از جمله نکات حائز اهمیت در این قرارداد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تعیین ضمانت اجرای مناسب، یکی از مهمترین نکاتیست که باید در این قرارداد به آن توجه کنید؛ چرا که در صورت افشای اطلاعات، خسارت وارده قابل اندازهگیری نیست. از این رو شخص متضرر برای اثبات و دریافت آن با مشکل مواجه میشود؛ در نتیجه تعیین ضمانت اجرای مناسب مانند وجه التزام میتواند این مشکل را تا حد زیادی حل کند.
اطلاعات محرمانه باید توسط طرفین در قرارداد تعریف شوند. به این صورت که چه اطلاعاتی محرمانه هستند و هر چقدر جزئیات آن بیشتر باشد، بروز اختلاف کمتر میشود.
همچنین باید در قرارداد مشخص شود که متعهد تا چه زمانی تعهد به عدم افشای اطلاعات دارد. این موضوع در شرایطی که قرارداد محرمانگی همراه با قرارداد دیگری تنظیم میشود، اهمیت دوچندانی پیدا میکند. به این صورت که مدت حفاظت از اطلاعات تا پایان قرارداد در نظر گرفته میشود یا تا مدتی پس از آن.
قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت با نامهای دیگری از جمله قرارداد عدم افشای اطلاعات، قرارداد NDA ، قرارداد عدم افشای اسرار تجاری و قرارداد محرمانگی نیز شناخته میشود.

مراحل قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت


- مراحل بالا مربوط به تنظیم اختصاصی قرارداد هستند.
مراحل دریافت نمونه قرارداد:
۱) ثبت سفارش
۲) دریافت نمونه قرارداد
مدارک و شرایط قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت
- مشخصات ارائه دهنده اطلاعات
- مشخصات متعهد
- مدت زمان اجرای تعهد
- ضمانت اجرای افشای اطلاعات
- اطلاعات محرمانه و فعالیتهایی که متعهد از آن منع شده
- یک جانبه یا دوجانبه بودن قرارداد
ریز هزینههای قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت
عنوان خدمت | هزینه (تومان) |
---|---|
نمونه قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت | رایگان |
تنظیم اختصاصی قرارداد عدم افشای اطلاعات و منع رقابت | ۳۰۰٬۰۰۰ |