قرارداد مشاوره
اگر شما نیز در کسب و کار خود با حوزههایی مرتبط هستید که دانش و اطلاعات کافی از آن ندارید، میتوانید با استفاده از قرارداد مشاوره از کمک افراد متخصص بهرهمند شوید. این قرارداد بین کارفرما و مشاور منعقد میشود و کارفرما از دانش تخصصی افرادی به عنوان مشاور بهرهمند شده و به بهبود و توسعه کسبوکار خود کمک میکند. ممکن است این تصور وجود داشته باشد که مشاوران فقط اشخاص حقیقی هستند. هرچند که در اکثر موارد همینطور است، اما شرکتها و اشخاص حقوقی نیز میتوانند به عنوان مشاور با کارفرما همکاری کرده و قرارداد مشاوره تنظیم کنند. به ویژه در پروژههای بزرگ مهندسی و صنعتی که معمولا مشاور پروژه یک شرکت است.
قرارداد مشاوره با موضوعات مختلفی تنظیم میشود. مثلا مشاوره کسب و کار، سرمایهگذاری، مالی، بازاریابی و فروش، حقوقی، رسانهای و ... . به عبارت دیگر کارفرما میتواند در حوزههای مورد نیاز خود مشاور داشته باشد. در هر کدام از حوزههای مشاوره باید اقتضائات و شرایط تخصصی آن حوزه در نظر گرفته شود؛ برای مثال در قرارداد مشاوره بازاریابی و فروش باید مسائلی مانند نوع محصول یا خدمت، تعریف مشتریان بالقوه، گستره جغرافیایی فروش و مدل تجاری مورد توجه قرار گیرد؛ در حالی که در قرارداد مشاوره حقوقی، باید به مسائلی مانند استفاده از پروانه وکالت، حدود اختیارات و مسئولیت وکیل و . . . اشاره کرد. با این حال برخی موارد مشترک در تمامی قراردادهای مشاوره وجود دارند:
مبلغ قرارداد مشاوره ممکن است به صورت پروژه ای یا ساعتی تعیین شود. طبق قانون، به قراردادهای مشاوره ۱۰ % مالیات تکلیفی تعلق میگیرد. این مالیات باید توسط کارفرما از حقالمشاوره کسر شده و باقی آن به مشاور پرداخت شود. پس لازم است هنگام تعیین مبلغ قرارداد، به این موضوع توجه شود.
در قراردادهای مشاوره، معمولا اطلاعات مهم و محرمانهای از سوی کارفرما به مشاور داده میشود. به همین دلیل تعریف اطلاعات محرمانه، مسئولیت مشاور در نگهداری اطلاعات و ضمانت اجرای افشای اطلاعات بسیار مهم است.
ممکن است در ضمن قرارداد مشاوره، مشاور مدارک و مستنداتی را برای کارفرما تولید یا گردآوری کند که بسیار ارزشمند باشد. در این صورت باید در رابطه با مالکیت مادی و معنوی این اسناد و اختیار مشاور برای استفاده از این مستندات، در قرارداد توافق شود.
مشاور، کارگر کارفرما نیست. یعنی مقررات قانون کار، بر قرارداد مشاوره حاکم نبوده و روابط بین مشاور و کارفرما مطابق توافقات طرفین در این قرارداد تعیین میشود. بنابراین، کارفرما ملزم به بیمه کردن مشاور نیست و شرایطی مانند در نظر گرفتن عیدی، سنوات و مرخصی گرفتن در قرارداد مشاوره جایی ندارد.

مراحل قرارداد مشاوره


- مراحل بالا مربوط به تنظیم اختصاصی قرارداد هستند.
مراحل دریافت نمونه قرارداد:
۱) ثبت سفارش
۲) دریافت نمونه قرارداد
مدارک و شرایط قرارداد مشاوره
- تعیین مشخصات کارفرما
- تعیین مشخصات مشاور
- تعیین حوزه مشاوره
- تعیین مدت زمان قرارداد و زمان بندی انجام کار
- تعیین مبلغ و نحوه پرداخت
- تعیین تعهدات و شرایط خاص مشاوره
ریز هزینههای قرارداد مشاوره
عنوان خدمت | هزینه خدمت (تومان) |
---|---|
نمونه قرارداد مشاوره | رایگان |
تنظیم اختصاصی قرارداد مشاوره | ۵۲۵٬۰۰۰ |