نحوه ثبت تغییر آدرس شرکت + مدارک لازم

وقتی شرکتی به ثبت میرسد، حیات رسمی خود را آغاز میکند. این حیات، تا پایان مدت شرکت، اتمام موضوع فعالیت، یا ورشکستگی و انحلال شرکت ادامه دارد. شرکتها نیز مانند اشخاص حقیقی در طول مدت فعالیت خود، دچار فراز و نشیبهایی شده و تصمیمهای متعددی برای رسیدن به منافع خود میگیرند. یکی از تغییراتی که میتوان گفت تا حدودی بین شرکتها شایع است، تغییر آدرس شرکت است. چرا شرکتها به دنبال تغییر آدرس هستند؟ برای این تغییر چه کارهایی را باید انجام بدهند؟ اگر شما نیز به دنبال پاسخ این سوالها و ثبت تغییرات شرکت هستید، این مطلب را دنبال کنید.
تغییر آدرس شرکت
شرکتها ممکن است به دلایل مختلف تصمیم به تغییر آدرس خود داشته باشند. اگر شما نیز میخواهید آدرس خود را تغییر دهید، خوب است با فرایند آن آشنا شوید.
نشانی شرکت، نشانی مکانی است که در ماده ۳ اساسنامه شرکت، درج شده و قابل تغییر است.
توصیه ثبتیاری:
اگر از مکان قبلی خود جابجا شدهاید و دفتر جدیدی برای شرکت خود تهیه کردهاید، خوب است هرچه سریعتر نسبت به تغییر نشانی خود اقدام کنید. زیرا مدارک، اسناد و اوراق قضایی همچنان به آدرس قبلی شرکت شما ارسال میشود و ممکن است سند و مدرک مهمی برای شما ارسال شود و از وجود آن باخبر نشوید.
بررسی این تصمیم، برعهده مجمع عمومی فوقالعاده است. وقتی تصمیم بر تغییر آدرس باشد، مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل میشود. پس از بررسیهای لازم، و در صورت تصویب این تصمیم، باید صورتجلسهای تنظیم شود. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره صورتجلسه و نحوه تنظیم آن، مطلب ثبت صورتجلسه و انواع آن را مطالعه کنید.
ثبت تغییر آدرس
پس از اینکه صورتجلسه تغییر نشانی شرکت تنظیم شد، باید در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد و در روزنامه رسمی منتشر شود. در این صورت تغییر آدرس ثبت شده و پس از آن، اسناد، برگههای قضائی و مدارک مشابه به آدرس جدید ارسال میشود.
همچنین مشتریان و اشخاص ثالث که با شرکت در ارتباط هستند متوجه تغییر نشانی شده و به آدرس جدید مراجعه میکنند.
مدیران شرکت که به دنبال تغییر آدرس هستند، میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به کارشناسان ثبت یار در زمینه ثبت تغییرات شرکت مراجعه کنند. ما صورتجلسه تغییرات شرکت از جمله آدرس را برای شما ثبت میکنیم.
اشتباهات متداول:
یک نکته خیلی مهم وجود دارد! و آن اینکه ثبت تغییر آدرس را میتوان برای شرکتی انجام داد که در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده باشد. به عبارت دیگر، ثبت تغییر نشانی برای شرکتی که فعالیت دارد و هنوز به ثبت نرسیده امکان پذیر نیست بلکه میتوان شرکت مذکور را با آدرس جدید به ثبت رساند یا آن که با نشانی قبلی ثبت کرد و سپس صورتجلسه تغییر آدرس را برایش تنظیم کرد.
ثبت تغییر آدرس شرکت بر عهده چه کسی است؟
همانطور که گفتیم، تصمیم در خصوص تغییر آدرس، و ثبت آن برعهده مجمع عمومی فوقالعاده است اما مجمع عمومی فوق العاده میتواند این وظیفه خود را به هیئت مدیره تفویض کند.
در این صورت هرگاه هیئت مدیره به تصمیم برسد که لازم است نشانی شرکت، تغییر کند، میتواند این کار را انجام دهد و دیگر نیازی به تصمیم مجمع عمومی فوق العاده نیست.
از طرف دیگر، در ابتدای ثبت شرکت هنگامی که اساسنامه شرکت تدوین و تنظیم میشود و مجمع عمومی موسسین آن را تصویب یا اصلاح میکند، میتواند اختیار تغییر آدرس را به هیئت مدیره بدهد.
رابطه تغییر آدرس و شماره ثبت شرکت
تغییر نشانی برای یک شرکت، ممکن است در یک شهر اتفاق بیفتد یا از شهری به شهر دیگر باشد. در صورتی که این تغییر از یک مرجع ثبتی به مرجع دیگری باشد، مثلا از تهران به شهرستان، شماره ثبت شرکت نیز تغییر میکند.
اشتباهات متداول:
شماره ثبت شرکت ربطی به شناسه ملی نداشته و این تغییر آدرس تاثیری بر شناسه ملی شرکت ندارد.
مراحل ثبت تغییر آدرس شرکت
به طور کلی برای آنکه ثبت تغییر آدرس شما نهایی بشود، مراحل زیر را پیش رو دارید:
- تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده یا هیات مدیره (با توجه به اینکه اختیار تغییر آدرس، در اساسنامه به کدامیک سپرده شده است.)
- تنظیم صورتجلسه تغییر آدرس شرکت. (تمامی شرکا صورتجلسه را امضا میکنند)
- مراجعه به سایت اداره ثبت شرکتها و بارگذاری مدارک و تکمیل اطلاعات خواسته شده
- ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها
- پس از تایید و نهایی شدن آگهی، با مراجعه به سایت روزنامه رسمی، هزینه آگهی پرداخت میشود.
پس از انجام این مراحل، آگهی ثبت تغییر آدرس شما در روزنامه رسمی منتشر شده و این کار پایان مییابد.
مدارک ثبت تغییر آدرس شرکت
مدارکی که برای ثبت تغییر آدرس به آنها نیاز دارید را از پیش تهیه کنید، تا زمان کمتری از شما صرف شود.
- تصویر مدارک شناسایی کلیه شرکا
- کپی روزنامه تاسیس شرکت و آخرین تغییرات آن
- صورتجلسه تغییر آدرس که به امضای تمامی شرکا رسیده باشد
- آدرس جدید شرکت و کد پستی آن
در صورتی که سوالی در خصوص مدارک مورد نیاز برای تغییر آدرس دارید، یا برخی مدارک را موجود ندارید، با کارشناسان ما در ثبت یار در تماس باشید. مشاوره تلفنی ثبت یار به صورت رایگان انجام میگیرد تا مشکل شما برطرف شود و بتوانید آدرس خود را به راحتی تغییر بدهید.
هزینه ثبت تغییر آدرس شرکت در ثبت یار
یکی از خدمات اصلی ثبتیار، ثبت تغییرات شرکت است. شما میتوانید به راحتی به فعالیتهای روزانه خود بپردازید و ثبت تغییر آدرس را به کارشناسان ما بسپارید. یکی از ویژگیهای ثبتیار شفافیت آن است. برای آگاهی از ریز هزینههای تغییرات شرکت و مشاهده جزئیات میتوانید هزینه ثبت تغییرات را مشاهده نمایید.
ثبت تغییرات شرکت با ثبتیار
تغییر نشانی، یکی از انواع تغییرات شرکت است که ممکن است برای شرکتی پیش بیاید. اختیار انجام این کار با توجه به اساسنامه، با مجمع عمومی فوقالعاده یا هیئت مدیره است. برای این کار، لازم است صورتجلسه تغییر آدرس تنظیم شده و به امضای تمامی شرکا برسد. سپس در روزنامه رسمی آگهی شود و بدین ترتیب تغییر نشانی شرکت انجام شود تا اسناد و مدارک، نامهها و اوراق قضایی به آدرس جدید شرکت ارسال شود. همکاران ما در ثبتیار، شما را در انجام تمامی این مراحل همراهی میکنند. برای دریافت خدمات میتوانید به سامانه ثبتیار مراجعه نمایید یا با کارشناسان تغییرات شرکت تماس بگیرید.
شمار تماس واحد پشتیبانی:
۰۲۱-۷۴۳۱۸۷۰۰
تغییرات مهم شرکت از جمله تغییر آدرس باید در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسند. تغییر آدرس شرکت در یک شهر یا از شهری به شهر دیگر هر دو الزام به ثبت دارند.
اختیار اولیه با مجمع عمومی فوق العاده است مگر اینکه این اختیار را به هیئت مدیره واگذار کرده باشد یا اینکه در هنگام تاسیس مجمع موسس این اختیار را به هیئت مدیره داده باشد.
اول اینکه الزام قانونی است ولی در کل تمامی ابلاغیهها و نامههای اداری شرکت به آدرس درج شده هنگام ثبت ارسال میشود، همچنین افراد در ارتباط با شرکت مانند مشتریان آدرس قبلی را میشناسند. از اینرو باید آدرس جدید شرکت به ثبت برسد.