بخش زیادی از فعالیتهای اقتصادی، توسط شرکتهای کوچک و بزرگی انجام میشود که در قالبهای هفتگانه قانون تجارت تاسیس و در موضوعات مختلف به فعالیت میپردازند. شرکتهایی که خروجی آنها میتواند کالا یا خدمات باشد یا اینکه موجب ارزش افزودهای بر روی محصولات شوند. شرکتهای تولیدی یکی از انواع شرکت هستند که خروجی آنها محصولات متنوعیست که در صنایع مختلف عرضه میشوند. در نتیجه موضوعات آن بسیار گسترده و وسیع است. در این مطلب، ضمن معرفی این شرکتها، به بیان چند نمونه موضوع فعالیت شرکت تولیدی میپردازیم.
شرکت تولیدی
شرکتهای تولیدی، شرکتهایی هستند که نتیجه فعالیت و محصول نهایی آنها بهصورت کالا عرضه میشود و در مقابل شرکت خدماتی قرار میگیرد. این شرکتها را میتوان در موضوعات و صنایع زیادی تاسیس کرد. موسسین این شرکتها با توجه به موضوع، محدوده و نحوه فعالیت خود را مشخص میکنند.
موضوع شرکت
برای تاسیس شرکت خود باید قواعدی را مدنظر داشته باشید و بر اساس آنها اقدام کنید. برای مثال، مهمترین اصل که فعالیت شرکت و محدوده آن را برای شما مشخص میکند، موضوع شرکت است. به این معنا که با تعیین موضوع، مشخص میکنید که شرکت در چه زمینهای فعالیت دارد و اختیارات مدیران چقدر است.
برای مثال اگر در تولید ماشین آلات صنعتی فعالیت میکنید، محدوده فعالیت شما تولید این ماشین آلات است که باید با ذکر جزئیات آن را به صورت دقیق مشخص نمایید. ضمن اینکه این موضوع باید در اساسنامه به صورت جزئی و مشخص قید شود.
انواع موضوع شرکت
شرکتهای تجاری را میتوان با موضوعات دلخواه تشکیل داد. به شرط آنکه شرایط قانونی موضوع را در نظر گرفت و بر اساس آن عمل کرد. این شرایط، موضوعات را بهصورت کلی به سه دسته تقسیم کرده است:
- موضوعات مجوزی
- موضوعات غیرمجوزی
- موضوعات ممنوع
در توضیح این دستهبندی باید گفت که برای انتخاب موضوعات مجوزی، شما نیاز به اخذ مجوز از سازمان یا ارگانی دارید که به عنوان زیر مجموعه یا تحت نظر آن فعالیت میکنید.
موضوعات ممنوع نیز همانطور که از نام آنها پیداست، موضوعاتی هستند که منع قانونی دارند. مانند: تولید تجهیزات هستهای.
موضوعات غیرمجوزی هم، موضوعاتی هستند که از جمله دو عنوان قبلی نباشند.
انواع شرکت تولیدی
با توجه به آنچه بیان شد، شرکتهای تولیدی در هر صنعتی میتوانند، تاسیس شوند. در نتیجه موضوع فعالیت آنها بر اساس آن صنعت مشخص میشود. مانند؛
- شرکت تولید صنایع غذایی
- شرکت تولید ماشینآلات صنعتی
- شرکت تولید پوشاک
- شرکت تولید صنایع چوب
- شرکت تولید تجهیزات پزشکی
- شرکت تولید تجهیزات نرمافزاری
- شرکت تولید شیشه و سرامیک
- شرکت تولید صنایع فلزی
- و…
ویژگی موضوع فعالیت شرکت تولیدی
موضوع فعالیت شرکتهای تولیدی با توجه به موضوع اصلی آنها در صنعت مدنظر، مشخص میشود. برای مثال شرکتی که در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت میکند باید موضوع فعالیت خود را در این زمینه قید کند و این موضوع باید به صورت جزئی و دقیق باشد.
مثلا اگر موضوع فعالیت شرکت، تولید تجهیزات و قطعات دندانپزشکیست و لوازم پزشکی نیز تولید میکند. در صورتی که این مورد را در اساسنامه خود را قید کرده باشد، میتواند در هر دو موضوع فعالیت کند. در غیر این صورت فعالیت این شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی غیرقانونی و در حوزه تجهیزات پزشکی، قانونیست.
همچنین اگر شرکت در زمینه تولید محصولات آرایشی و بهداشتی فعالیت میکند ولی توزیع آن را در اساسنامه خود قید نکرده باشد، نمیتواند اقدام به توزیع آن نماید.
نمونه موضوع فعالیت شرکت تولیدی
با توجه به زیاد بودن موضوعات تولیدی، چند نمونه از موضوع فعالیت شرکت تولیدی را به عنوان مثال بیان میکنیم.
در زمینه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی
تهیه، توزیع، خرید و فروش، تولید تجهیزات و وسایل و ابزار پزشکی
تاسیس مراکز تصویربرداری پزشکی رادیولوژی و پزشکی هستهای
صادرات و واردات داروهای مرتبط با پزشکی هستهای، رادیولوژی، ماشینآلات و دستگاههای مورد نیاز و استفاده در تصویربرداری، رادیولوژی و پزشکی هستهای به همراه اخذ کارت بازرگانی
تهیه و توزیع انواع داروها و مکملهای رژیمی و غذایی
در زمینه ماشینآلات صنعتی
ارائه کلیه فعالیتها در زمینه تهیه، تولید، ساخت، مونتاژ، تجهیز و راهاندازی خطوط تولید کارخانجات صنعتی، صنایع تبدیلی، واردات تکنولوژی و صنایع مادر و ماشین آلات و تجهیزات تولیدی و صنعتی
انجام کلیه فعالیتهای تجاری و بازرگانی اعم از تهیه تولید و واردات و صادرات
خرید و فروش و تهیه و توزیع و پخش و بسته بندی کلیه کالاهای مجاز بازرگانی
در زمینه تولید پوشاک
تهیه، تولید، پخش، خرید و فروش، صادرات و واردات انواع پوشاک مردانه و زنانه
نصب، تجهیز و راه اندازی خطوط تولید کارخانجات تولیدی پوشاک اتوماتیک و صنعتی و آنزیمزنی جین
ایجاد و برپایی غرفه و شرکت در نمایشگاه
ثبت شرکت تولیدی
شرکتهای تولیدی مانند سایر شرکتها باید به صورت رسمی به ثبت برسند تا بتوانند، قانونی فعالیت کنند. این شرکتها معمولا در دو نوع از رایجترین قالب شرکتهای تجاری، یعنی بامسئولیت محدود و سهامی ثبت میشوند. برای ثبت شرکت خود میتوانید ضمن صرفهجویی در زمان و سادهتر شدن مسیر تاسیس، ثبت شرکت خود را به کارشناسان ثبتیار بسپارید.
بهعلاوه در انتخاب موضوع خود، میتوانید با کارشناسان ثبتیار مشاوره کنید تا تمامی قواعد ثبت شرکت را با خیال مطمئن طی کنید.
تغییر موضوع شرکت
شرکتهای تجاری پس از انتخاب موضوع شرکت و فعالیت خود میتوانند از دو امکان قانونی استفاده کنند.
- اول- تغییر موضوع
- دوم- الحاق به موضوع
کاربرد این دو مورد زمانیست که شرکت شما صرفه اقتصادی نداشته باشد یا به هر دلیل دیگری، موضوع انتخابی، مناسب شرایط در حال حاضر شرکت نباشد. در این صورت شرکت میتواند بهطور کلی موضوع را تغییر دهد.
از سوی دیگر ممکن است، شرکت بخواهد فعالیتهای خود را گسترش دهد و یک یا چند موضوع را به موضوع قبلی، اضافه کند که در این وضعیت میتواند از الحاق به موضوع استفاده کند.
در هر دو مورد، شرکت باید مجمع عمومی فوقالعاده را تشکیل دهد و در این مورد تصمیمگیری نماید. پس از تصویب نهایی، تغییر موضوع و درج آن در صورتجلسه تغییرات، این مورد را بهصورت رسمی به عنوان یکی از موارد تغییرات شرکت به ثبت برساند.
ثبتیار، خدمت ثبت صورتجلسه و تغییرات شرکت را به صورت آنلاین در اختیار شما قرار میدهد.
ثبت شرکت با ثبتیار
شرکتهای تجاری با موضوعات مختلف باید در قدم اول به فعالیت و وجود خود، هویت و رسمیت بدهند. موردی که تنها راهکار قانونی آن ثبت شرکت است. شرکتها را میتوان در قالبهای دلخواه ثبت کرد اما مهمترین نکته این است که مطابق با نیازهای موسسین و اهداف شرکت باشد که رایجترین قالبهای شرکت یعنی سهامی خاص و بامسئولیت محدود این امکان را فراهم میکنند. ثبتیار خدمت ثبت شرکت را در کنار سایر خدمات ثبتی و حقوقی به صورت آنلاین و با مشاوره رایگان به شما ارائه میدهد.
شماره تماس واحد پشتیبانی:
۰۲۱-۷۴۳۱۸۷۰۰
شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود دو نوع شرکتی هستند که برای انواع فعالیتهای تجاری از جمله فعالیتهای تولیدی مناسباند.
در صورتی که یک شرکت بخواهد در موضوعات مختلفی فعالیت داشته باشد باید آنها را به تفکیک در اساسنامه ذکر کند.
خیر. موضوعات در سه دسته مجوزی، غیرمجوزی و ممنوع هستند که پس از انتخاب موضوع باید آن را بررسی کنید که در کدام یک از دسته بندیها قرار میگیرد.
ارسال دیدگاه