ثبت موسسه حقوقی و نمونه موضوع فعالیت آن

موسسات در کنار شرکتهای تجاری بخش زیادی از فعالیتهای انتفاعی و غیرانتفاعی را برعهده دارند و در موضوعات مختلفی تاسیس میشوند. یکی از رایجترین موسسات غیرتجاری، موسسه حقوقیست که برای ارائه خدمات حقوقی تاسیس میشود و هدف آن کسب سود و در نتیجه یک موسسه انتفاعیست. اینکه ثبت موسسه حقوقی چگونه انجام میشود و چه شرایطی دارد. همچنین چند نمونه موضوع فعالیت موسسه حقوقی، مواردی هستند که در این مقاله آنها را بیان میکنیم.
موسسه حقوقی
بسیاری از اموری که جنبه تجاری ندارند ولی در عین حال باعث کسب سود، برای صاحبان آن میشوند، میتوانند در قالب موسسات غیرتجاری ثبت شوند.
موسسات حقوقی یکی از این فعالیتها هستند که میتوانید آنها را برای امور غیرتجاری تشکیل دهید و در موضوعات مختلف مرتبط با خدمات حقوقی فعالیت کنید.
ثبت موسسه حقوقی به عنوان یک موسسه غیرتجاری مانند شرکتها در اداره ثبت شرکت انجام میشود و برای تاسیس، باید ضوابط و شرایط آن را رعایت نمایید.
موسسه داوری
یکی از خدماتی که معمولا با موسسات حقوقی ارائه میشود، خدمات مربوط به داوریست. در واقع میتوان موسسات داوری را بهصورت یک موسسه مستقل یا همراه با موسسه حقوقی تاسیس کرد.
بسیاری از افراد در زمان بروز اختلاف، به جای مراجعه به دادگاهها و مراجع قضایی به موسسات داوری رجوع میکنند تا از رای داور برای پایان دادن به اختلاف خود استفاده کنند. این کار با وجود پروندههای بسیار در دادگاهها و زمانبر بودن مراحل رسیدگی، موجب صرفهجویی در زمان و هزینه هر دو طرف میشود.
با این توصیف یکی از خدماتی که میتواند همراه با موسسات حقوقی ارائه شود، خدمات مربوط به داوریست.
توصیه ثبتیاری:
تاسیس موسسات داوری به صورت مستقل یا همراه با موسسه حقوقی نیاز به اخذ مجوز ندارد.
شرایط ثبت موسسه حقوقی
در مورد شرایط ثبت موسسه حقوقی دو دسته شرایط را میتوان در نظر گرفت؛
اول- شرایط موسسان
برای ثبت موسسه حقوقی در اولین قدم به اخذ مجوز دارید. گرچه به موجب رای دیوان عدالت اداری، دریافت این مجوز، حذف شده است ولی به دلیل اجرایی نشدن این رای، به روال سابق باید مجوز مربوطه را دریافت کنید.
بهطور کلی شرایط را میتوان شامل موارد زیر دانست:
- دارا بودن پروانه وکالت از کانون وکلا یا مرکز مشاوران قوه قضاییه
- دریافت مجوز از مرکز صادرکننده پروانه
- مطابق بودن محل صدور پروانه وکالت و شهر محل ثبت موسسه؛ برای مثال اگر پروانه وکالت از اصفهان صادر شده باشد، محل تاسیس موسسه نیز باید اصفهان باشد.
- نداشتن اشتهار به فساد و اعمال منافی با شغل و شئونات وکالت
- نداشتن دفتر وکالت یا عضویت در سایر موسسات حقوقی
- تمدید سالانه پروانه وکالت
دوم- شرایط موسسه
- حداقل یک میلیون ریال سرمایه نقدی
- حداقل ۲ نفر عضو
- انتخاب موضوع در زمینه خدمات حقوقی/ داوری
توصیه ثبتیاری:
در صورتیکه موسسه، توسط وکیلی که از کانون وکلا دارای پروانه است، تاسیس شود، با رعایت تمامی شرایط یک وکیل کافیست اما اگر وکیل دارای پروانه وکالت از مرکز مشاوران قوه قضاییه باشد، تمامی اعضا باید دارای پروانه وکالت باشند.
موضوع فعالیت موسسه حقوقی
تمامی شرکتها و موسسات برای شروع فعالیت، به موضوعی نیاز دارند که اهداف و حدود فعالیت آنها را مشخص کند. موضوع کلی برای همه شرکتها و موسسات مشخص است. برای مثال یک موسسه حقوقی در زمینه ارائه خدمات حقوقی فعالیت میکند اما اینکه چه نوع خدمات و تا چه محدودهای شامل موضوع فعالیت آن میشود، مواردی هستند که باید به عنوان موضوع درج شوند.
برای مثال ممکن است یک موسسه حقوقی به ارائه مشاوره در پروندههای خانواده بپردازد ولی هیچ گونه خدماتی برای قبول پروندههایی با این موضوعات نداشته باشد و این موضوع را در اساسنامه خود قید کرده باشد. در این صورت اگر به قبول پروندههای خانواده اقدام کند، خارج از موضوع فعالیت عمل کرده است.
در نتیجه موضوع باید به صورت دقیق و جزئی انتخاب شود و تمامی فعالیتهای موسسه را پوشش دهد.
نمونه موضوع فعالیت موسسه حقوقی
بهطور کلی موسسات حقوقی میتوانند در چند حیطه کلی فعالیت کنند و باید در هر یک از این موارد، موضوع فعالیت خود را بهصورت جزئی تعیین نمایند. در ادامه برخی از نمونه موضوع فعالیت موسسه حقوقی را بیان میکنیم:
- امور حقوقی
- امور کیفری
- امور خانواده
- مشاوره حقوقی
- داوری
الف- وکالت در امور حقوقی
- ۱- وکالت در دعاوی املاک و اراضی، دعاوی ثبتی، منابع طبیعی، شهرداری، زمین شهری، روابط موجر و مستاجر و … .
- ۲- وکالت در امور مربوط به دیوان عدالت اداری: مانند دعاوی مربوط به تامین اجتماعی و مالیات
- ۳- وکالت دعاوی بازرگانی داخلی و خارجی. اسناد تجاری، ورشکستگی و سایر دعاوی تجاری.
ب- وکالت در دعاوی کیفری:
وکالت در دعاوی کیفری؛ قتل ،کلاهبرداری، جعل، خیانت در امانت، صدور چک بلامحل و… .
ج- وکالت در دعاوی خانوادگی:
قبول وکالت در دعاوی خانوادگی مانند؛ مهریه، طلاق، نفقه، فسخ نکاح حضانت، و …
د-مشاوره حقوقی :
- ۱-ارائه خدمات مشاوره حقوقی در زمینه های حقوق سرمایه گذاری داخلی و بین المللی .
- ۲-ارائه خدمات مشاوره حقوقی در قلمرو پیمانکاری.
- ۳-ارائه خدمات مشاوره حقوقی در زمینه قوانین و مقررات شهرداری.
- ۴-ارائه خدمات مشاوره حقوقی در امور گمرکی.
- ۵- ارائه خدمات مشاوره حقوقی در قلمرو خانواده، ازدواج، طلاق، نفقه، تعیین مهریه، حقوق و تکالیف زناشویی.
- ۶- ارائه خدمات در خصوص نحوه صدور اسناد تجاری، بروات، چک.
- ۷-ارائه خدمات مربوط به تنظیم قرارداد.
- و… .
ه- قبول داوری
قبول داوری در تمامی اختلافات احتمالی و نیز داوری در دعاوی مطروحه میان اشخاص حقیقی یا حقوقی.
تنظیم اساسنامه موسسه حقوقی
موسسات حقوقی نیز مانند سایز موسسات و شرکتها نیاز به اساسنامه دارند. در واقع اساسنامه به عنوان سند موسسه عمل میکند و تمامی اطلاعات اصلی در آن درج میشود. که از جمله آن میتوان به موضوع شرکت بهصورت دقیق و جزئی اشاره کرد.
در نتیجه، تنظیم اساسنامه باید با توجه به اهداف موسسه شما تنظیم شود. ثبتیار این خدمت را در کنار سایر خدمات ثبتی و حقوقی بهصورت آنلاین و با مشاوره رایگان به شما ارائه میدهد.
تغییر موضوع
موسسات حقوقی نیز مانند شرکتها میتوانند در هر مرحله از فعالیت، در صورت نیاز به تغییر موضوع یا اضافه کردن موضوعات جدید، از طریق تغییر اساسنامه اقدام کنند.
اما باید توجه داشته باشید که این تغییر باید به ثبت برسد. ثبتیار برای تغییر اساسنامه موسسه حقوقی با ارائه مشاوره رایگان و خدمات آنلاین شما را همراهی میکند.
ثبت موسسه حقوقی
برای ارائه خدمات حقوقی در قالب موسسه باید آن را بهصورت قانونی ثبت کنید. تاسیس موسسات نیز مانند شرکتهای تجاری در اداره ثبت شرکتها انجام میشود. از اینرو با داشتن شرایط و مدارک ثبت موسسه حقوقی میتوانید مراحل ثبت آن را طی کنید.
ثبتیار یک راه ساده برای ثبت موسسه در اختیار شما قرار داده است. به این صورت که میتوانید با ورود به سامانه ثبتیار و انتخاب ثبت موسسه، ورود اطلاعات را انجام دهید و موسسه خود را در کوتاهترین زمان ممکن و بهصورت آنلاین، تاسیس کنید. ضمن اینکه برای تنظیم اساسنامه و دریافت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ثبتیار تماس بگیرید.
شماره تماس واحد پشتیبانی:
۰۲۱-۷۴۳۱۸۷۰۰
بله، یکی از خدماتی که موسسات حقوقی میتوانند ارائه دهند، ارائه خدمات در زمینه داوریست.
بله یکی از مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه حقوقی، ارائه پروانه وکالت است.
خیر، برای تاسیس موسسه حقوقی در هر شهری، متقاضی باید دارای پروانه وکالت از همان شهر باشد.