ثبت شرکت دانش بنیان

تاسیس یک شرکت با کمک دانش علمی؛ اگر فردی تحصیلکرده هستید و به درآمدزایی هم فکر میکنید، یک شرکت دانش بنیان تاسیس کنید. اطلاعاتی که تولید میکنید محصولات اصلی شرکت شما هستند و با تجاریسازی آنها میتوانید سود به دست بیاورید. اگر میخواهید بدانید که چطور باید این کار را انجام بدهید، این متن به شما کمک میکند.
تعریف شرکت دانشبنیان
ماده ۱ «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات»، شرکت دانشبنیان را اینطور تعریف کرده است:
« شرکتها و مؤسسات دانشبنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.»
درواقع طبق این ماده، فعالیت شرکت دانش بنیان شما این نتایج را در پی دارد. شما با استفاده از علم خود، درآمدزایی میکنید. همچنین با استفاده از روشهای صحیح علمی میتوانید به توسعه اقتصادی هم کمک کنید.
مثلا فرض کنید که با استفاده از دانش خود، محصولی اختراع کردهاید. که این محصول میتواند کالای مورد نیاز باشد، و یا خدمتی جدید، یا یک نرمافزار کاربردی، یا … . حال برای اینکه محصول خود را به دست مردم نیز برسانید، آن را به تولید انبوه میرسانید. میشود گفت با این کار هم نیازی از مردم جامعه را رفع کردهاید و هم سود به دست آوردهاید!
تعداد شرکتهای دانشبنیان به حدود ۳۰۰۰ عدد میرسد.
فواید و کاربردهای شرکت دانش بنیان
درحال حاضر شرکتهای دانش بنیان بسیاری از نیازهای جامعه را رفع میکنند. مثلا میتوان به داروهای ضدسرطانی اشاره کرد که با همفکری چند دانشمند در یک شرکت دانشبنیان تولید میشوند. و یا شرکتهای دانشبنیانی که ترکیباتی تولید میکنند برای حل مشکلات کشاورزی. یا شرکتهایی که با استفاده از تولیدات پلیمری در صنعت خودروسازی فعالیت میکنند.
اگر در رشته تحصیلی خود ایدههای جدیدی دارید که فکر میکنید نیازی را رفع میکند، یا به رفع مشکلات یک صنعت کمک میکند، با ثبت یک شرکت دانشبنیان اهداف خود را عملی کنید.
شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت دانشبنیان
ثبت شرکت دانش بنیان تفاوتی با ثبت سایر شرکتها ندارد و این شرکتها نیز باید در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با رویه سایر شرکتها به ثبت برسد.
به همین دلیل در مرحله اول، شرکت خود را باید مانند یک شرکت عادی به ثبت برسانید. پس از آن باید نسبت به دانشبنیانی کردن شرکت خود اقدام کنید تا بتوانید از مزایای قانونی این نوع شرکتها استفاده کنید. برای اینکار میتوانید از طریق لینک این سامانه اقدام کنید تا شرکت شما مورد ارزیابی قرار گیرد.
شرکتهای متقاضی کالاهای خود را تولید میکنند و خدمات دانشبنیان یا نمونه آزمایشگاهی (برای شرکتهای نوپا) خود را ارائه میدهند. سپس بر مبنای آییننامه مصوب کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان، ارزیابی میشوند. اگر پس از این ارزیابی تایید شوند، به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند. و برای یک مدت محدود میتوانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند. و درصورتی که پس از این دوره نیز بخواهند از مزایای قانون استفاده کنند، باید دوباره ارزیابی شوند.
هزینههای ارزیابی برای کسب عنوان دانشبنیان، توسط معاونت علمی ریاست جمهوری پرداخت میشود و شما برای ارزیابی شرکت دانش بنیان خود، نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
سوال دیگری که پیش میآید این است که آیا دانشگاهها و مراکز علمی نیز امکان تاسیس و اداره شرکتهای دانشبنیان را دارند؟
در پاسخ باید گفت که دانشگاهها و موسسات آموزش عالی پژوهشی نیز میتوانند به ایجاد و اداره شرکتهای دانشبنیان دست بزنند. البته با مشارکت شرکتهایی که حداکثر ۴۹ % سهام آن متعلق به دانشگاهها است و مابقی آن به اعضای هیات علمی و یا دانشجویان تعلق دارد. (ماده ۴۳ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت)
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان
- رزومه شرکت
- تصویر آگهی تاسیس به همراه آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
- آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور
- آخرین لیست بیمه شرکت و خلاصه وضعیت حقوق دستمزد و مزایا
- تصویر مجوزهای شرکت (مانند پروانه بهرهبرداری و مجوز تاسیس و…)
- نمودار سازمانی شرکت. (البته ارائه این دومورد اخیر، اختیاری است.)
[WPSM_SERVICEBOX id=1200]
به شما پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرکت دانش بنیان مقالات زیر را مطالعه نمایید:
نکات کاربردی در مورد شرکتهای دانش بنیان
فرایند ارزیابی شرکتهای دانش بنیان
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و مطالعه آئیننامههای مربوطه اینجا کلیک کنید.
خیلی ممنون از مطالب خوبتون
شرکت تعاونی دانش بنیان بهینه گستر (اولین شرکت دانش بنیان ایران) است که شماره ثبت ۳۹۲۵۵۹ و شناسه ملی ۱۰۳۲۰۴۳۴۲۱۴ دردی ماه ۱۳۸۹ ثبت گردید
چگونهمی شود ازثبت.مجوز اولین.گرفت
شرکت تعاونی دانش بنیان بهینه گستر (اولین شرکت دانش بنیان ایران) است که شماره ثبت ۳۹۲۵۵۹ و شناسه ملی ۱۰۳۲۰۴۳۴۲۱۴ دردی ماه ۱۳۸۹ ثبت گردید
چگونه.می شود ازثبت.مجوز اولین.گرفت
سلام
یه سوال من شرکتی تاسیس کرده ام
خودم کارمند پیمانی علوم پزشکی می باشم
آیا میتوانم زیر مجموعه دانش بنیان قرار بگیرم?
و اینکه آیا دو شغله محسوب نمیشوم
با سپاس
سلام
به صرف کارمند علوم پزشکی بودن نمیتوان به عنوان دانش بنیان فعالیت کرد. اما دو شغله محسوب نخواهید شد
سلام
دنبال شخصی میگردم که سرکت دانش بنیان ثبت کرده باشه .
جهت اخذ اطلاعات در این مورد
ممنون میشم کسی همکاری کنه
با تشکر
مرسی از مطلب مفیدتون
بسیار عالی
بسیار عالی
پس باید اول یه شرکت ثبت کنیم بعد دانش بنیانش کنیم؟!
سلام دوست عزیز،
بله کاملا درست است.
عالی
ممنون از مطالب خوبتون
بسیار عالی
سلام
شرکت من ثبت نشده ولی سالهاست در راستای ساخت ماشین آلات صنعتی فعالیت دارد می خواستم بدونم با چه روشی می شه این شرکت و تبدیل به شرکت دانش بنیان کنم
سلام دوست عزیز،
شما برای ثبت شرکت دانشبنیان باید ابتدا شرکت تاسیس کنید و در صورت داشتن شرایط لازم میتوانید آن را به شرکت دانشبنیان تبدیل کنید. برای آشنایی با شرایط تاسیس شرکت دانش بنیان میتوانید به لینک زیر مراجعه نمایید.
https://sabtyar.com/mag/5445/شرایط-تاسیس-شرکت-دانش-بنیان