شرکتها با انتخاب موضوع، محدوده فعالیت خود را مشخص میکنند. در نتیجه اگر عنوان فعالیتهای مختلف مثل بازرگانی و… را در کنار نام شرکت میبینید، این موارد فقط موضوع فعالیتاند و با نوع شرکت متفاوت هستند.
رایجترین قالبهایی که برای انواع موضوعات مناسباند، شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود هستند که برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات نیز بسیار کاربردیاند. به همین دلیل برای فعالیت در قالب شرکت پیش از هر چیز، باید با مراحل ثبت شرکت، شرایط و نحوه آن آشنا شوید.
نحوه ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات
با ثبت شرکت صادرات و واردات میتوانید در حوزههای مختلفی فعالیت کنید و فقط محدود به واردات و صادرات نباشید. از جمله رایجترین موضوعاتی که برای ثبت شرکت بازرگانی میتوانید انتخاب کنید، موارد زیر است:
- اخذ و اعطای نمایندگیهای مجاز بازرگانی
- بازاریابی قانونی و غیر هرمی و غیرشبکهای
- گشایش اعتبارات اسنادی و السی برای شرکت
- شرکت در مناقصات و مزایدات
- ایجاد شعب و نمایندگی در داخل و خارج از کشور
- ترخیص کالا از گمرک
- و…
برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات باید مراحل تاسیس را بهصورت دقیق انجام دهید تا با مشکلی در این زمینه مواجه نشوید. به ویژه اینکه برای فعالیت در زمینه صادرات و واردات شما به مجوزی به نام کارت بازرگانی نیاز دارید.
سامانه ثبتیار امکان ثبت شرکت و دریافت کارت بازرگانی را بهصورت آنلاین در اختیار شما قرار میدهد. با ثبت درخواست در سامانه و انجام فرآیند ثبت شرکت میتوانید، کارت بازرگانی شرکت را هم دریافت کرده و فعالیت خود را شروع کنید.
مراحل ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات
ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات و فعالیت در این زمینه مراحل خاص خود را دارد که ادامه آنها را بیان خواهیم کرد:
مرحله 1 – انتخاب قالب ثبت شرکت
ثبت شرکت بازرگانی واردات و صادرات اغلب در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود انجام میشود. در نتیجه شما پس از تصمیمگیری در مورد اینکه میخواهید در این زمینه فعالیت کنید باید یکی از قالبهای شرکت را انتخاب و ثبت کنید.
شرکتهای سهامی خاص به دلیل اینکه قابلیت توسعه بیشتری نسبت به شرکت با مسئولیت محدود دارد، بیشتر توسط اشخاصی انتخاب میشود که قصد توسعه شرکت، دریافت وام، تسهیلات بانکی و شرکت در مزایده و مناقصه دارند یا اینکه میخواهند در آینده شریکی به شرکت خود اضافه کنند.
در حالی که شرکت با مسئولیت محدود بیشتر به عنوان شرکت خانوادگی و فعالیتهای محدودتر ثبت میشود. پس یکی از مواردی که باید برای انتخاب نوع شرکت خود در نظر بگیرید، میزان و محدوده فعالیت است. ضمن اینکه روش ثبت هر یک از این شرکتها با هم متفاوت است.
شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص از دو روش پنجره واحد فیزیکی کسب و کارها و سامانه اداره ثبت شرکتها، قابل ثبت است. البته خدمات پنجره واحد در ۵ شهر بزرگ یعنی تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز ارائه میشود و اگر بخواهید شرکت خود را در این شهرها ثبت کنید، میتوانید از این روش برای ثبت استفاده کنید.
خدمات پنجره واحد با مراجعه حضوری انجام میشود و تمامی مراحل ثبت و خدمات مرتبط با آنها مثل کد کارگاهی و کد اقتصادی، پلمپ دفاتر و دریافت کارت بازرگانی بهصورت یکجا انجام میشود و شما نیازی به مراجعه جداگانه به سازمانهای مختلف نخواهید داشت.
ضمن اینکه فرآیند انجام کار از این طریق کوتاهتر است و در مدت زمان کمتری نسبت به ثبت از طریق اداره ثبت شرکتها انجام میشود.
ثبت شرکت سهامی خاص در اداره ثبت شرکتها، از طریق سامانه و بهصورت آنلاین انجام میشود و فقط یک مرحله حضوری برای دریافت پیشنویس آگهی دارد. این روش کمی طولانیتر از ثبت از طریق پنجره واحد است و برای سایر خدمات مثل دریافت کد کارگاهی و… باید به سازمانهای مربوطه مراجعه کنید.
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود در تهران فقط از طریق خدمات پنجره واحد فیزیکی کسب و کارها قابل ثبت است. در نتیجه اگر قصد ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات در قالب با مسئولیت محدود در تهران را دارید، حتما باید از همین طریق اقدام کنید. ولی در سایر شهرها ثبت شرکت با مسئولیت محدود از هر دو روش، امکانپذیر است.
مرحله 2 – دریافت کارت بازرگانی
پس از ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات برای شروع فعالیت خود به کارت بازرگانی نیاز خواهید داشت. این کارت در واقع مجوز فعالیت شما به شمار میرود. در نتیجه در مرحله دوم بعد از ثبت شرکت باید برای دریافت کارت بازرگانی برای شرکت اقدام کنید.
برای فعالیت در هر شهری باید کارت بازرگانی را از همان شهر دریافت کنید. برای مثال اگر شرکت خود را در تهران ثبت کردهاید باید درخواست دریافت کارت بازرگانی را هم به اتاق بازرگانی همین شهر بدهید.
کارت بازرگانی برای مدت محدود یعنی با اعتبار یک ساله صادر میشود و در صورتی که بخواهید فعالیت خود را ادامه دهید باید کارت خود را پیش از انقضای مدت تمدید کنید.
اساسنامه شرکت بازرگانی صادرات و واردات
با توجه به اینکه برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات معمولا نیازی به دریافت مجوز نیست، این شرکتها از نمونه اساسنامهای اداره ثبت شرکتها استفاده میکنند. در عین حال اگر هر یک از موضوعات نیازمند اخذ مجوز باشد، پس از دریافت آن از سازمان مربوطه میتوانند فرآیند ثبت شرکت را انجام دهند و در این حالت باید از نمونه اساسنامهای که سازمان صادرکننده مجوز در اختیار آنها قرار میدهد، استفاده کنند.
مدارک لازم برای ثبت
مدارکی که برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات به آن نیاز دارید، به نوع شرکت شما بستگی دارد. در واقع اگر شرکت شما در قالب سهامی خاص باشد، مدارک آن با شرکت با مسئولیت محدود متفاوت است.
مدارک سهامی خاص
اگر شرکت در قالب سهامی خاص باشد، باید مدارک زیر را برای ثبت ارائه کنید:
- تصویر شناسنامه و کارت ملی شرکا و اعضای هیات مدیره و بازرسین
- اخذ مجوز لازم با توجه به موضوع فعالیت (در صورت نیاز)
- آگهی تاسیس و نامه نمایندگی (در صورتی که شخص حقوقی باشد)
- گواهی بانک مبنی بر واریز ۳۵ درصد از ۲۰ درصد کل سرمایه به حساب شرکت در شرف تاسیس
برای ثبت شرکت سهامی خاص، علاوه بر مدارک لازم باید شرایط زیر را هم داشته باشید:
- معرفی دفتر کار دارای کد پستی مستقل با کاربری اداری یا تجاری
- ثبت نام در سامانه ثنا (الزامی برای تمامی اعضای هیئت مدیره)
- شماره تلفن همراه اعضای هیات مدیره و بازرسان باید به نام خود آنها باشد
- وجود حداقل ۳ شریک و ۲ بازرس
مدارک شرکت با مسئولیت محدود
برای ثبت شرکت بازرگانی در قالب شرکت با مسئولیت محدود باید مدارک زیر را ارائه کنید:
- تصویر شناسنامه و کارت ملی شرکا و اعضای هیات مدیره
- اخذ مجوز لازم با توجه به موضوع فعالیت (در صورت نیاز)
- آگهی تاسیس و نامه نمایندگی (در صورتیکه شخص حقوقی باشد)
برای ثبت شرکت سهامی خاص، علاوه بر مدارک لازم باید شرایط زیر را هم داشته باشید:
- معرفی دفتر کار دارای کد پستی مستقل با کاربری اداری یا تجاری
- ثبت نام اعضای هیات مدیره در سامانه ثنا
- ارسال نامهای پیشنهادی
- شماره تلفن همراه اعضای هیات مدیره و بازرسان باید به نام خود آنها باشد
ثبت آنلاین شرکت با ثبتیار
مراحل ثبت شرکت شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد؛ در حالی که پیچیدگیهای خاصی دارد که برای انجام آن باید دانش و تجربه کافی داشته باشید. به همین دلیل اگر قصد ثبت شرکت صادرات و واردات را دارید برای جلوگیری از طولانی شدن فرآیند ثبت شرکت و صرفهجویی در وقت و هزینه خود میتوانید از خدمات ثبتی استفاده کنید.
ثبتیار امکان ثبت شرکت و دریافت کارت بازرگانی را از طریق سامانه و بهصورت آنلاین در اختیار شما قرار میدهد. بهصورتی که بعد از اتمام فرآیند ثبت میتوانید کارت بازرگانی خود را هم دریافت کنید.
تمامی هزینهها در ثبتیار بهصورت شفاف ارائه شده و در صورت هر گونه سوال میتوانید با تیم پشتیبانی ثبتیار تماس بگیرید یا سوال خود را از طریق کامنت در مطلب یا چت آنلاین مطرح کنید.
شماره تماس واحد پشتیبانی:
سوالات متداول
برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات ممکن است، سوالاتی برای شما مطرح شود که به رایجترین آنها پاسخ دادهایم:
خیر، این شرکتها اصولا نیازی به دریافت مجوز ندارند مگر موضوع فعالیت آنها از جمله موضوعات نیازمند اخذ مجوز باشد.
بله، شرکتهایی که در حوزه واردات و صادرات فعالیت میکنند باید کارت بازرگانی دریافت کنند.
ارسال دیدگاه