دلایل ثبت شرکت کدامها هستند؟

زمانه، زمانهی ارتباطات و فعالیت گروهی است! حتما تا به حال ضربالمثل شیرین «یک دست صدا ندارد» را شنیدهاید. مصداق بارز این ضربالمثل را هر روز و در کسب و کارهای گروهی میبینید.
پرطرفدارترین قالب کسب و کارهای گروهی که برای فعالیت اقتصادی شکل رسمی و قانونی به خود میگیرد، تحت عنوان شرکت شناخته میشود؛ شرکتها دارای انواع و اقسام گوناگونی هستند و انتخاب یکی از آنها برای آغاز فعالیت اقتصادی، کاریست بس دشوار! اما بگذارید کمی پیشتر برویم و به بررسی دلایل ثبت شرکت و مزایای آن بپردازیم. خوب است بدانید که ثبتیار، با ارائهی مشاوره آنلاین و رایگان شما را از ابتدای فرآیند انتخاب نوع شرکت تا ثبت کامل آن، همراهی میکند. پس همین حالا به سایت ثبتیار مراجعه کنید.
چرا مشارکت؟
مشارکت، واژهایست در ظاهر ساده. واژهای که شاید یکی از دلایل اصلی ثبت شرکت یا عدم ثبت آن باشد. برخی افراد ممکن است برای توسعه فعالیت اقتصادی خود، از یک یا چند شریک کمک بگیرند. اما برخی دیگر ممکن است حوصله شراکت نداشته و فعالیت اقتصادی خود را به تنهایی پیش ببرند. هر کدام از این کسب وکارها چه ویژگیهایی دارند؟ آیا همکاری با چند شریک بهتر است یا کار کردن به تنهایی؟ در ادامه برای پاسخ به سوال دلایل ثبت شرکت چیست؟، ابتدا مزایا و معایب کسب و کارهای گروهی و فردی را بررسی میکنیم.
کسب وکار گروهی
در انجام فعالیتهای جمعی و گروهی شما باید شناخت خوبی از شرکای خود داشته باشید و ببینید آیا به درد شراکت با شما میخورند یا خیر؟ در واقع ریسک کار جمعی را میتوان به تعهد یا عدم تعهد شرکا نسبت داد. ممکن است فردی در آغاز فعالیت بسیار متعهد باشد اما در جایی که به نفعش نباشد کنار بکشد و بار مسئولیتها را به دوش سایر شرکا بیندازد.
یکی از دلایل ثبت شرکت را میتوان این دانست که در یک کار گروهی، مجموعه کاملی از تخصصها و مهارتهای متنوع افراد در اختیار شماست که میتواند به سوددهی بیشتر کمک کند. همچنین در ابتدای شروع فعالیت اقتصادی، ممکن است یک فرد به تنهایی سرمایه کافی نداشته باشد. با کنار هم قرار گرفتن افراد و تامین قسمتی از سرمایه توسط هرکدام، این نقص جبران میشود و میتوان فعالیت اقتصادی را آغاز کرد.
کسب و کار فردی
انجام فعالیت اقتصادی به صورت فردی باعث میشود صفر تا صد کار در دست خودتان باشد و تصمیمگیرنده نهایی شما باشید. در اینصورت نیازی به مشورت و رایگیری از سایر شرکا وجود ندارد و میتوان گفت کارها سریعتر پیش میرود.
اما از طرف دیگر ممکن است شما تخصص لازم برای انجام کلیه مراحل کسب و کارتان را نداشته باشید. در این صورت نیاز به افرادی متخصص و ماهر برای پیشبرد فعالیت و کسب سود حس میشود.
همچنین برای شروع برخی کسب وکارها سرمایه بالایی نیاز است که تامین آن ممکن است دشوار باشد. در این صورت وجود یک یا چند شریک میتواند این نقص را جبران کند.
با درنظر گرفتن مزایا و معایب هرکدام از انواع مشارکت، میتوانید نحوه ادامه فعالیت خود را مشخص کنید. درصورتی که کسب و کار جمعی و گروهی را انتخاب کردهاید، خوب است دلایل ثبت شرکت را بدانید. در ادامه به بررسی این دلایل میپردازیم.
چرا شرکت؟
از بین انواع مشارکت جمعی و گروهی، یکی از پرطرفدارترین قالبها، ایجاد شرکت تجاری است. سوال اینجاست که دلایل ثبت شرکت چیست؟ مزایا و معایب ایجاد شرکت تجاری کدامها هستند؟
مزایا ثبت شرکت
برای مثال میتوان به موارد زیر به عنوان مزایای تشکیل شرکت اشاره کرد:
- با ایجاد یک شرکت تجاری، یک شخصیت فرضی جدا از شخصیت شرکا تشکیل میشود. شرکا با جمع شدن دور یکدیگر مبلغی سرمایه به میان میآورند و آن را به شرکت منتقل میکنند. از این به بعد این سرمایه متعلق به شرکت است و دیگر شرکا حقی بر این مبالغ ندارند.
این ویژگی برای سرمایهگذاران امنیت ایجاد میکند و آنها را ترغیب به سرمایهگذاری در شرکت میکند، اما ممکن است طلبکاران شرکت را با مشکل مواجه کند.
- از طرف دیگر، نکتهای که در شرکتهای تجاری حائز اهمیت است تعداد روابط شرکا با یکدیگر و اشخاص ثالث است. یکی از دلایل ثبت شرکت و مزایای آن را میتوان همین نکته دانست. با ایجاد یک شخصیت فرضی، هر فردی که به شرکت مراجعه میکند برای انجام کار خود لازم نیست به تک تک شرکا مراجعه کند. بلکه با مراجعه به شرکت، یعنی یک شخص واحد میتواند کار خود را انجام دهد. درواقع مدیر شرکت یا دارندگان حق امضا از طرف همه شرکا و به نام شرکت، با شخص مراجعهکننده در تعامل هستند.
میتوان گفت ایجاد یک شرکت تجاری پیچیدگی روابط بین اشخاص را تا حد زیادی کاهش میدهد.
- از دیگر دلایل ثبت شرکت این است که با فوت شرکا یا رفتن آنها از شرکت، شرکت از بین نمیرود و همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد. این امر باعث شده است شرکتهایی با عمر طولانی وجود داشته باشند.
معایب ثبت شرکت
با اینکه امروزه افراد مختلفی به دنبال ثبت شرکت هستند، اما آیا ثبت شرکت معایبی هم دارد؟
پاسخ این پرسش مثبت است، به همین خاطر خوب است ابتدا تمامی جوانب کسب وکار خود را بسنجید و در صورتی که از سوددهی و رشد اقتصادی آن تا حد خوبی اطمینان دارید اقدام به ثبت شرکت کنید. در ادامه به بررسی برخی از این دلایل میپردازیم:
- اگر میخواهید شرکت ثبت کنید، خوب است بدانید که به عنوان کارفرما تعهداتی در مقابل کارمندان خود دارید. از این رو باید قرارداد کار تنظیم کنید. پیش از ثبت شرکت شرایط خود را بررسی کنید. آیا آمادگی انجام این تعهدات را دارید؟
- یکی از تعهدات کارفرما، بیمه کردن کارمندان و پرداخت حق بیمه است. گاهی اوقات مهارت کارمندان و تعهد آنان به قدری بالاست که پرداخت ماهیانه حق بیمه به سوددهی و توسعه فعالیت شرکت میارزد.
- ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها پرداخت مالیات را نیز به دنبال دارد. حتی اگر شرکتی شما هیچ فعالیتی نداشته باشد، باید اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ارسال کنید. گاهی اوقات یک فعالیت اقتصادی کوچک نیازی به ثبت شرکت ندارد و ممکن است به صورت کارگاهی هم سوددهی خوبی داشته باشد. در این صورت ثبت شرکت ممکن است نه تنها سودی نداشته، بلکه هزینههایی نیز به دنبال داشته باشد.
توصیه ثبتیاری:
پیش از ثبت شرکت، خوب است تمامی این شرایط را بسنجید. اگر مشکلی از باب این تعهدات و پرداخت مالیات برای شما وجود ندارد، میتوانید به راحتی ثبت شرکت خود را آغاز کنید. متخصصین ثبتیار شما را تا مرحله نهایی ثبت شرکتتان همراهی میکنند
دلایل ثبت شرکت
اگر بخواهیم دلایل ثبت شرکت را به صورت کاملا خلاصه بیان کنیم، موارد زیر اصلیترین نکاتیست که باید به آنها توجه کنید:
- وقتی شما شرکت خود را به ثبت میرسانید دیگر کسی نمیتواند شرکتی با نام و نشان شما به ثبت برساند.
- اطمینان و اعتماد بیشتر افراد و شرکتها جهت سرمایهگذاری
- اعتماد بیشتر مشتریان به شرکتها با توجه به اطلاعرسانی و پشتوانه بهتر آنها
- امکان فعالیت تجاری با دولت
- افتتاح حساب بانکی تجاری
- حمایت قانون از حقوق تمام طرفین شرکت (شرکا، کارمندان و طرفین همکار)
- علاوه بر این، ثبت شرکت میتواند به توسعه کسب و کار شما و رونق اقتصادی کمک ویژهای کند. با شناخته شدن شرکت و گسترش فعالیت آن، مشتریان بیشتری به سراغ شما میآیند.
- ثبت شرکت و تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکتها باعث میشود فعالیتهای شرکت شما رسمی باشد. همچنین با آگهی شدن در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار همه مخاطبین و مشتریان از تاسیس و تغییرات آن اطلاع پیدا میکنند.
لذت ثبت بیدردسر
در این مطلب با انواع فعالیتها آشنا شدیم. تفاوت کسب و کار جمعی با فردی را شناختیم و به طور کامل به مزایا و معایب ثبت شرکت پرداختیم اما آسانترین راه ثبت شرکت چیست؟
ثبتیار این افتخار را دارد که با ارائهی خدماتی شفاف و سیستماتیک چراغ راه شما عزیزان در فرآیندهای ثبتی باشد. همچنین ثبتیار با ارائهی سامانهای آنلاین، پیچیدگی امور ثبتی را برای شما عزیزان به پایینترین حد ممکن رسانده است. از این پس میتوانید با مراجعه سامانه ثبتیار، ثبت شرکت خود را به تنهایی انجام دهید.
در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه، متخصصین ثبتیار را فراموش نکنید.
شماره تماس واحد پشتیبانی: ۷۴۳۱۸۷۰۰-۰۲۱