فروش اینترنتی دارو ممنوع شد

گسترش استارتاپها موجب شده است، شاهد ارائه انواع خدمات در قالب استارتاپها باشیم. به عبارت دیگر یکی از دلایل به وجود آمدن استارتاپها، تسهیل خدمات به افراد است اما گاهی ماهیت برخی خدمات با استارتاپها هماهنگی ندارد و منجر به سوء استفاده از فضای استارتاپها میشود. از جمله این موارد میتوان به فروش محصولاتی که مستقیم با سلامت افراد مرتبط است، اشاره کرد که یکی از مثالهای بارز آن اقلام داروییست. فروش این دسته از محصولات به دلیل حساسیت بیشتر، باید تحت نظارت و با مجوزهای مربوطه صورت بگیرد. در این مطلب با پیگیری یک خبر با عنوان «ممنوعیت فروش اینترنتی دارو» قصد داریم به جزئیات و چرایی آن بپردازیم.
لُب خبر
پلیس فتا با اعلام ممنوعیت فروش اینترنتی دارو، هر گونه فعالیت در این زمینه را غیر قانونی اعلام کرد و آن را بستر فروش داروهای غیرمجاز دانست.
نظارت بر فروش محصولات به صورت آنلاین
محصولات دارویی که یکی از مهمترین نیازها در حوزه سلامت هر جامعه به شمار میروند، از حساسیت بیشتری برخوردار هستند، تا جاییکه در تمامی مراحل تولید تا عرضه آن باید نظارت کافی وجود داشته باشد. اخیرا با افزایش کاربران فضای مجازی، زمینه ایجاد برخی استارتاپها برای فروش دارو ایجاد شده است، این در حالیست که وجود دلالان دارو، باعث سوء استفاده از بستر اینترنتی شده است و زمینه را برای فروش داروهای غیر مجاز در کنار داروهای مجاز فراهم کرده است.
پلیس فتا با نظارت گسترده بر فضای مجازی راه هر گونه سوء استفاده را بر این افراد بسته و فروش دارو به صورت اینترنتی را ممنوع اعلام کرده است.
به گزارش خبر آنلاین، سرهنگ تورج کاظمی در یک برنامه رادیویی درباره کوچ دلالان ناصرخسرو به فضای مجازی اظهار کرد: مجرمان به فراخور افزایش کاربران و وجود فرصتهای سوء استفادهگرایانه به فعالیت در فضای مجازی متمایل شدهاند اما پلیس فتا از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۹۰ فروش دارو در فضای مجازی را به صورت جدی رصد میکند و در صورت مشاهده تخلف و جرایم با هماهنگی مراجع قضایی اقدامات قانونی را صورت میدهد.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: ما علاوه بر رصد و پایش مداوم این حوزه در طول سال، طرحهای ویژهای هم اجرا میکنیم. ما از طریق اجرای طرحهای منسجم کشوری با فروش دارو از بستر فضای مجازی برخورد میکنیم.
کاظمی فروش دارو از بستر اینترنت را غیرقانونی خواند و افزود: متاسفانه مجرمان علاوه بر فروش داروهای مجاز، داروهای غیرمجاز را هم در این بستر به فروش میرسانند.
مشارکت مردمی در اعلام فروش اینترنتی دارو
گستردگی فضای مجازی امری غیرقابل انکار است. پلیس فتا با نظارت سراسری در زمینه مبارزه با جرایم اینترنتی مشارکت مردم در معرفی سایتهای غیرمجاز امری مهم دانست و گفت: تمامی نقاط و حوزه فضای مجازی این موضوع در رصد ما قرار دارد البته ممکن است مواردی هم از دید ما مخفی بماند از این رو شهروندان در صورت مشاهده صفحات و سایتهای اینچنینی باید به سایت پلیس فتا به آدرس syberpolic.ir یا شماره ۱۱۰ گزارش کنند.
برخورد قاطع پلیس فتا با فروش اینترنتی دارو
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ ضمن اشاره به برخورد قاطع با هرگونه جرایم به ویژه در حوزه غذا و دارو گفت: یک دادسرای ویژه رسیدگی به اینگونه جرایم ایجاد شده و مسائل مربوط به بستر غذا و دارو در فضای مجازی و حقیقی در این دادسرا دنبال و به محض اعلام سریعا مجوز لازم برای برخورد و رسیدگی صادر می شود.