صفر تا صد نکات قرارداد فضای کار اشتراکی

یکی از نیازهای بسیار مهم برای شروع هر کسبوکاری و شاید یکی از نخستین نیازها برای شروع، مکانی است که بتوان در آن استقرار پیدا کرد و فعالیت خود را بهصورت رسمی آغاز کرد. با توجه به هزینههای بالای خرید یا اجاره مکان برای شروع فعالیت ایده فضای کار اشتراکی مطرح شد. ایده فضای کار اشتراکی در حقیقت راهحل بسیار مناسبی برای کسبوکارهای نوپا از جمله شرکتهای استارتاپی است که با کمترین هزینه دور هم جمع شوند و از امکاناتی که در اختیارشان هست برای شروع فعالیت خود استفاده کنند. برای استفاده بهینه از فضای در اختیار و جلوگیری از بر هم خوردن نظم محیط که افراد و شرکتهای مختلفی در آن حضور دارند باید قراردادی بین شتابدهنده که فضای کار اشتراکی را در اختیار طرف مقابل قرار میدهد، منعقد شود که روابط طرفین را به دقت تبیین کند. از این قرارداد با عنوان قرارداد فضای کار اشتراکی یاد میشود که ما در این مطلب به معرفی آن میپردازیم.
شما میتوانید در صورت نیاز به قرارداد فضای کار اشتراکی ، اقدام به خرید پکیج آن نمایید یا با تماس با مشاورین قراردادی ثبتیار قرارداد تنظیم شده خود را دریافت کنید.
شماره تماس واحد پشتیبانی:
۰۲۱۷۴۳۱۸۷۰۰
فضای کار اشتراکی چیست؟
فضای کار اشتراکی محیطی است که در آن افراد یا گروههای کاری با زمینههای شغلی متفاوت کسبوکار خود را در آنجا آغاز میکنند و در این مسیر میتوانند از مزایا و امکاناتی که محیط فضای کار اشتراکی در اختیارشان قرار میدهند، استفاده نمایند.
قرارداد فضای کار اشتراکی
قرارداد اجاره فضای اشتراکی قراردادی است که بهموجب آنیک شخص (شتابدهنده) منافع ملک خود را در مقابل دریافت مبلغ معین در اختیار شخص دیگری (استارتآپ) قرار میدهد. در این حالت مالکیت مال در اختیار شتابدهنده است اما منافع آن را برای استفاده در اختیار طرف دیگر قرار میدهد.
یکی از انواع قراردادهایی که ثبتیار در اختیار شما قرار میدهد قرارداد فضای کار اشتراکی است اما شما در صورت نیاز به قراردادهای دیگر برای شروع فعالیت خود میتوانید به مطلب تنظیم قرارداد با ثبتیار در سریعترین زمان ممکن مراجعه کرده و از سایر پکیجهای ما نیز استفاده نمایید.
کاربرد قرارداد فضای کار اشتراکی
فضای کار اشتراکی برای افرادی مناسب است که هزینه لازم برای اجاره مکان مستقل ندارند یا به صورت سفری یا مستقل به فعالیت میپردازند. بیشترین استفادهکنندگان از فضای کار اشتراکی استارتآپها و کسبوکارهای نوپا هستند که برای شروع فعالیت خود سرمایه کافی برای خرید یا اجاره مکان را ندارند.
مواد قراردادی قرارداد فضای کار اشتراکی
برای آشنایی با مهمترین و اصلیترین نکات تنظیم قرارداد شما میتوانید به مطلب نحوه نوشتن قراردادها و نکاتی که باید بدانید مراجعه نمایید اما در اینجا ما نکاتی که مختص این قرارداد است را برای شما بیان میکنیم:
۱- اطراف قرارداد:
قرارداد اجاره فضای کار اشتراکی همانند قرارداد اجاره است که در آن شتابدهندهها که فضای کار را در اختیار استارتآپها قرار میدهند، موجر و استارتآپی که اقدام به اجاره فضای کار میکنند مستأجر گفته میشود. مکانی که در این حالت مالکیت منافعش از شتابدهنده به استارتآپ منتقل میشود، مالالاجاره گفته میشود.
۲- موضوع قرارداد اجاره:
موضوع قرارداد اجاره در این حالت فضای کار اشتراکی است که شامل محل استقرار میز و امکاناتی همانند اینترنت، اتاق کنفرانس، اتاق بازی، دستگاه فکس، پرینتر و … میشود.
توجه نمایید که امکانات هر یک از فضاهای کار اشتراکی با یکدیگر متفاوت است که باید این امکانات بهصورت دقیق در قرارداد مشخص گردد.
۳- اجارهبها:
قرارداد اجاره یک عقد معوض است. به عبارت بهتر مستأجر در مقابل پرداخت مبلغی میتواند از منافع فضای کار اشتراکی استفاده نماید. اجارهبها در قراردادهای فضای کار اشتراکی به نسبت قرارداد اجاره ملک بسیار ناچیز است.
توجه نمایید که در تعیین میزان اجارهبها در این دسته از قراردادها امکانات دریافتی، تعداد پرسنل و … تأثیرگذار است.
۴- مدت قرارداد:
یکی از مهمترین موضوعاتی که در قرارداد اجاره باید قید گردد، مدت اجاره است. درصورتیکه مدت قید نشود قرارداد باطل است.
نکات مهم در رابطه با قرارداد اجاره فضای کار اشتراکی
در تنظیم قرارداد باید به نکاتی که ممکن است در آینده زمینه ساز اختلاف شوند، توجه ویژه داشت که در زیر مهمترین نکات در تنظیم قرارداد اجاره فضای کار اشتراکی بیان میشود:
- کلیه توافقات با شتابدهنده زمانی طرفین را متعهد نموده و قابلیت اجرا مییابد که بهصورت شفاف و صریح در متن قرارداد درج گردد و در غیر این صورت چنانچه اختلافی میان طرفین بروز نماید، اثبات توافقات شفاهی امری دشوار است، بنابراین در درج امکانات دقت کافی داشته باشید.
- توجه نمایید که شرایط استفاده از امکانات بهصورت دقیق در قرارداد یا پیوست قرارداد مطرح گردد.
- توجه نمایید که استفاده از فضا تنها برای شما در نظر گرفتهشده است و درصورتیکه قصد دارید آن را به دیگری منتقل کنید در قرارداد به این موضوع تصریح کنید.
- چنانچه اطمینان کافی از پرداخت اجارهبها در زمانهای تعیینشده در قرارداد توسط استارتآپ ندارید، خسارت تأخیر متناسب برای دیرکرد ایشان در قرارداد پیشبینی فرمایید.
- درصورتیکه مستأجر اصالتاً اقدام به انعقاد قرارداد اجاره نمیکند حتماً مدارک قانونی اثباتکنندهای که نشاندهنده اجازه برای انعقاد قرارداد را دارد بررسی شود.
- توجه نمایید که برای حفظ محرمانگی اطلاعات حتماً تضامین مختلف که قابلیت اجرایی داشته باشد پیشبینی شود.
- در تعیین اجارهبها خود دقت کافی داشته باشید چرا که استقرار استارتآپ در دفتر کار برای شتابدهنده حقوق عینی و دینی ایجاد نمیکند.
کلام آخر
ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با یکی از پرکاربرترین قراردادهای شرکتهای استارتآپی یعنی قرارداد فضای کار اشتراکی آشنا کنیم. شما میتوانید برای سهولت کار خود همین حالا برای تنظیم قرارداد فضای کار اشتراکی با مشاورین قراردادی ثبتیار تماس بگیرید و صفر تا صد کار خود را به ما بسپارید.
شماره تماس واحد پشتیبانی:
۰۲۱۷۴۳۱۸۷۰۰